Освен че носи ползи – изкуственият интелект крие и своите рискове,

...
Освен че носи ползи – изкуственият интелект крие и своите рискове,
Коментари Харесай

ЕС готви директива за ограничаване на злоупотребите с изкуствен интелект

Освен че носи изгоди – изкуственият интелект крие и своите опасности, когато се употребява злонамерено. Създаването на подправени голи видеа на действителни хора е единствено един от образците. Това обаче може да се трансформира в закононарушение във всяка страна от Европейския съюз напълно скоро. Блокът работи по директива по тематиката, която ще премине през последния стадий на утвърждение през април.

 
Човек може да открие ваши изображения отвред. Може да е от акаунта ви в Instagram, във Фейсбук или пък от WhatsApp.
Аманда Маняме, Equality Now
Важно е да се каже, че тези принадлежности не работят върху мъже. Те са категорично предопределени за дами. Това е образец за злонамерена технология.
Хенри Айдер, софтуерен специалист

Когато човек види свои подправени голи фрагменти онлайн, специалистите поучават да направи екранна фотография или видеозапис, както и да рапортува за случая на обществените мрежи и управляващите.

 
За страдание, тук киберсигурността не може да бъде изключително потребна, тъй като всичко зависи от премахването на мрежата за разпространяване и цялостното заличаване на това наличие.
Райна Стамболийска, специалист по киберсигурност

Документът, по който работи Европейски Съюз, ще разреши всички страни членки да имат идентични закони, свързани с най-разпространените форми на кибернасилие. Това обаче може да се окаже незадоволително.

 
Проблемът е, че жертвата може да е в Брюксел, а причинителят – в американския щат Калифорния, до момента в който сървърът със наличието е в Ирландия да вземем за пример. Така това се трансформира в световен проблем, тъй като става дума за разнообразни страни.
Аманда Маняме, Equality Now
Успоредно с директивата, би трябвало да увеличим съдействието с други страни и райони, тъй като това е единственият метод да се борим с престъпността, която не вижда никакви граници.
Евин Инчир, евродепутат от S&D, съавтор на директивата

Изкуственият разсъдък се развива бързо, a това значи, и работата по законодателството би трябвало да се форсира.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР